Справу комуністки Александровської щодо сепаратизму передали до суду

 

Обвинувальний акт щодо колишньої народної депутатки від Компартії Алли Александровської спрямований до Харківського районного суду. Про це повідомив її адвокат Олександр Постернак.

“Прокуратура направила обвинувальний акт у Харківський районний суд, в зв’язку з чим сторона захисту сьогодні подала клопотання про визначення підсудності”, – сказав він у коментарі агенції “Інтерфакс-Україна”.

За словами адвоката, захист вважає, що це справа підсудна Дзержинському райсуду Харкова, оскільки частина злочинів, в яких звинувачують екс-нардепа, за версією слідства, відбувалася на території Дзержинського району міста, крім того, це було б “територіально зручніше”.

Постернак також повідомив, що суд продовжив запобіжний захід Александровській у вигляді цілодобового домашнього арешту ще на 60 днів.

Читайте також:
Комуністку Александровську випустили під домашній арешт

Як повідомлялося, 28 червня стало відомо, що Аллу Александровську затримали. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Її син Олександр, який переховується у РФ, повідомлений про підозру і оголошений у розшук.

“Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, і її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. У той же час, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи надали значну частину грошей”, – заявили в СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Згодом її перевели на цілодобовий домашній арешт.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна