У 24 областях України відбуваються місцеві вибори

Сьогодні, 18 грудня, в Україні відбувається голосування на перших місцевих виборах у  144 об’єднаних територіальних громадах.

За його результатами  буде обрано 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову та відповідні місцеві ради у 24 областях, в тому числі на контрольованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє повідомляє громадянська мережа “Опора“.

Моніторинг виборчого процесу забезпечують 72 довготермінові спостерігачі “Опори”, до яких безпосередньо в день голосування приєдналися мобільні спостережні групи у кожній із територіальних громад.

Проведення цих виборів є підсумковим етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.

За період із серпня 2015 року до 22 вересня 2016 року було призначено та проведено перші місцеві вибори у 184 об’єднаних територіальних громадах.
Тиждень тому, 11 грудня, вибори відбулися ще в 41 ОТГ. Таким чином, на кінець 2016 року Україна загалом матиме 369 об’єднаних територіальних громад.

За даними “Опори”, агітаційна активність місцевих організацій політичних партій та кандидатів на перших місцевих виборах 18 грудня не була високою.

Також в організації наголосили, що на перших місцевих виборах в ОТГ не вдалося повністю запобігти зловживанням адміністративними ресурсами та використанню кандидатами місцевих програм розвитку у виборчих інтересах.

Під час місцевих виборів 11 грудня спостерігачі “Опори” зафіксували низку порушень виборчого законодавства, але системного характеру вони не мали й були пов’язані переважно з низькою компетенцією членів виборчих комісій та проблемами з матеріально-технічним забезпеченням.

Із повним переліком областей та районів, у яких відбуваються місцеві вибори, можна ознайомитися на сайті ЦВК.

Читайте також:
На місцевих виборах було розпочато майже півтисячі кримінальних справ, більшість із них – підкуп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна