На місцевих виборах було розпочато майже півтисячі кримінальних справ, більшість із них – підкуп

 

На чергових місцевих виборах в Україні було розпочато 422 кримінальних провадження, більшість із них стосувалася підкупу виборців. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі “Опора” у “Фейсбуці”.

“За даними “ОПОРИ”, отриманими протягом липня – початку вересня 2016 р., на чергових місцевих виборах в Україні було розпочато 422 кримінальних провадження за статтями 157-160 Кримінального кодексу України”.

Крім того в “Опорі” повідомляють, що найбільше досудових розслідувань стосувалися підкупу виборців – 159, розслідувань за статтею 160 Кодексу та випадків перешкоджання виборчому праву громадян, роботі виборчої комісії та офіційного спостерігача – 97 розслідувань (стаття 157).

При цьому найбільшу кількість досудових розслідувань на місцевих виборах зафіксовано у Чернігівській (46), Київській (44), Дніпропетровській (40), Одеській (40) областях, м. Київ (42).

Зазначається, що станом на початок вересня 2016 року слідчими було прийнято рішення закрити майже 65% кримінальних проваджень, розпочатих на чергових місцевих виборах в Україні. З 442 кримінальних проваджень 272 було закрито, 66 завершилися направленням до суду обвинувальних актів, 84 досі розслідуються.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна