Прокуратура викрила аферу з ремонтом суден ВМСУ

 

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості стосовно дій службових осіб державного підприємства “Суднобудівний завод імені 61 Комунара”. Ідеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, посадовці заводу, виконуючи договори з ремонту та технічного обслуговування суден і човнів Військово-Морських сил ЗСУ, зокрема фрегата “Гетьман Сагайдачний”, ракетного катера “Прилуки”, десантного катера “Сватове”, використовували металопродукцію зі складу власне підприємства, але документально оформляли її як придбану у двох товариств з обмеженою відповідальністю в результаті тендерних торгів.

Наслідком цієї оборудки стало безпідставне перерахування на рахунки зазначених комерційних товариств коштів на загальну суму 1,3 млн. грн.

Розпочато досудове розслідування, інформує “Новинарня” з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Читайте також:
Афера в Міноборони: посадовці купили в приватників вертольоти,
які колись здали їм як непридатні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна