Афера в Міноборони: посадовці купили в приватників вертольоти, які колись здали їм як непридатні

 

Посадовці Міністерства оборони закупили непридатні для використання вертольоти, попередньо продані комерційній структурі як надлишкове військове майно. Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону за даним фактом рпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 (“недбале ставлення до військової служби”) КК України.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

“Відповідно до державного контракту, укладеного між приватним акціонерним товариством та Міністерством оборони України, для Збройних сил України закуплено вертольоти, які виявилися не придатними до використання у військових цілях і за своїм технічним станом та обладнанням взагалі не можуть виконувати завдання за призначенням. При цьому службовими особами військової частини зазначені вертольоти прийняті до експлуатації”, – зазначили в ГПУ.

У ході слідства встановлено, що ці самі гелікоптери раніше були реалізовані Міністерством оборони зазначеному підприємству у 2010 році як надлишкове військове майно, непридатне до використання.

“Вказаними діями «спритних ділків» державі завдано збитків на суму близько 12,7 млн. грн., а військовим посадовцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі”, – підкреслили в прокуратурі.

Читайте також:
Прокуратура розслідує поставку в ЗСУ майже 100 тисяч “камуфляжів” неналежної якості

Тимчук: Військова прокуратура розслідує справу,
як державні діячі до 2014 року підривали обороноздатність

Екс-міністру оборони Болгарії висунули обвинувачення через шкоду російській корпорації МіГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна