Полковника Без’язикова, звільненого влітку з полону “ДНР”, затримали за співпрацю з розвідкою бойовиків

 

Військового розвідника Івана Без’язикова – полковника Збройних сил України, звільненого з полону бойовиків влітку 2016 року – затримали за підозрою у співпраці з так званою “ДНР”.
Про це повідомила його дружина Маргарита Кушнірова, передає “Громадське“.

За її словами, прийшли чотири людини в цивільному, показали ордер на обшук, в якому значилося що він підозрюється у співпраці з бойовиками “ДНР”.

“Перебуваючи в полоні незаконного формування самозваного “розвідувального управління ДНР”, вступив до вказанного формування та виконував обов’язки заступника начальника першого відділу агентурної розвідки”, – сказано в ордері.

З будинку Без’язикова вилучили техніку – комп’ютери, планшети, карти пам’яті, фотоапарати й мобільні телефони.

Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі, затриманий на 72 години. Без’язикову наданий державний адвокат.

У вівторок, 13 грудня, відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Дружина Без’язикова переконана, що її чоловік не винен.

“Так, йому пропонували співпрацю і намагалися вербувати, але він не погодився. Про це знали всі, він розповів, коли вийшов з полону”, – сказала вона.

Як інформувала “Новинарня“, Івана Без’язикова звільнили з полону бойовиків 5 липня 2016 року. Тоді повідомлялося, що мешканець Без’язиков та ще два офіцери були схоплені бойовиками в серпні 2014 року при спробі забрати тіла українських військових, загиблих у бою з росіянами та від ударів “градів” під Степанівкою на Донеччині. У полоні Без’язиков перебував неповні два роки.

Президент Петро Порошенко 6 липня перед фото- й телекамерами зустрівся з полковником та його дружиною Маргаритою.
“Ми будемо боротися за повернення кожного українця. Незалежно від того, полковник це, рядовий, волонтер чи цивільний”, – цитувала главу держави його прес-служба.

Порошенко розповів, що операція зі звільнення Без’язикова з полону була непростою, адже Росія блокує процес обміну.

Водночас для ЗМІ залишилося невідомим, на кого Без’язикова обміняли.

Іван Без’язиков розповідав, як потрапив у полон майже два роки тому, та про умови, в яких його утримували бойовики. “Дуже важко переосмислити те, що відбулося. Дуже важкий і довгий шлях мені довелося пройти”, – сказав полковник, подякувавши всім, хто долучився до його звільнення.

Про свій полон Без’язиков розказував також ЗМІ:

Читайте також:
Савченко таємно їздила в Мінськ на переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”. Але СБУ в курсі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна