ГПУ наполягає, що Янукович є підозрюваним, незважаючи на позицію його адвокатів

 

Екс-президент-втікач Віктор Янукович має намір підозрюваного, незважаючи на повернення тексту підозри його адвокатами в Генпрокуратуру.
Про це заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, твердження адвоката Віталія Сердюка про те, що підозра була оголошена Януковичу 28 листопада в Святошинському райсуді Києва з порушенням закону, не відповідає дійсності.

“Генеральна прокуратура України розцінює зазначену заяву та дії захисника підозрюваного Януковича В.Ф. лише як піар-акцію, так як вони не мають нічого спільного з вимогами кримінального процесуального законодавства”, – написала Сарган.

Вона також перелічила низку норм законів, які описують порядок оголошення та вручення підозри. За її словами, норми були дотримані.

Лариса Сарган наголосила, що в суді генпрокурор Юрій Луценко оголосив не сам текст підозри, а лише роз’яснення щодо неї.

Підозра була вручена адвокатам, опублікована на сайті ГПУ та донесена до екс-президента через низку інших каналів.

Раніше у п’ятницю, 9 грудня, адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк повернув до Генеральної прокуратури повідомлення про підозру, яке було зачитано його клієнту Юрієм Луценком в Святошинському районному суді Києва під час перерви засідання у справі п’яти колишніх співробітників “Беркута”. Про це він сказав агенції “Інтерфакс-Україна“.

“Я сьогодні подав відповідну заяву. Ми повернули це повідомлення про підозру, оскільки воно було оголошено з порушенням норм міжнародного та українського законодавства”, – заявив Сердюк.

Адвокат також зазначив, що в цій заяві сторона захисту пропонує Луценку звернутися до Генпрокуратури РФ про сприяння у врученні підозри і організації проведення допиту та інших процесуальних дій із Януковичем на території Російської Федерації та прибути туди особисто для того, щоб провести всі ці заходи.

Сердюк оприлюднив у мережі вказані документи, передає “Українська правда”.

Із документів Сердюка з’ясувалося, що Росія продовжила Віктору Януковичу тимчасовий притулок на своїй території до 26 жовтня 2017 року.

Місцем тимчасової реєстрації Януковича вказано Совєтський район Ростова-на-Дону.

Читайте також:
Янукович досі вважає себе президентом. ВИБРАНЕ З ДОПИТУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна