Прокуратура порушила справу проти полтавської судді, яка відпустила кіберзлочинця з Avalanche. Він знову під арештом

 

Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо слідчої судді Октябрського районного суду Полтави, яка відпустила з-під варти керівника злочинного кіберугруповання “Avalanche”.
Про це 7 грудня інформує прес-служба Генпрокуратури.

За апеляцією прокуратури ухвалу Октябрського районного суду Полтави, якою було відмовлено в задоволенні клопотання про тимчасовий арешт громадянина України, якого обвинувачують в участі в міжнародній злочинній організації, скасовано, а за фактом винесення неправосудного рішення розпочато кримінальне провадження.

Зазначається, що вищезгаданий громадянин (Геннадій Капканов) взятий під тимчасовий арешт на 40 діб з моменту затримання.

Як відомо, міжнародна мережа для запуску та управління масовими глобальними шкідливими атаками на телекомунікаційні системи з подальшим відмиванням грошей, здобутих злочинним шляхом, функціонувала 7 років. Зловмисники використовували інфраструктуру “Avalanche” для розповсюдження шкідливих програм, фішингу та спаму, а також для відмивання грошей рекрутингових компаній.

Для ліквідації мережі свої зусилля доклали правоохоронці 30 країн. Під час спільної операції, проведеної 30 листопада 2016 року у 30 країнах, було затримано п’ятьох організаторів цієї мережі. Троє з них – українці, одного затримали в Німеччині, ще двох – на території України.

Як інформувала “Новинарня“, 3 грудня стало відомо, що Октябрський райсуд Полтави відмовився дати дозвіл на арешт підозрюваного в кіберзлочинах Геннадія Капканова, якого шукали правоохоронці 30 країн світу протягом чотирьох років – при тому що під час затримання він тікав і відстрілювався.

Читайте також:
Луценко і Троян доповіли про ліквідацію міжнародної кібермрежі й арешти хакерів

Поліція знову розшукує міжнародного кіберзлочинця, якого затримували зі стріляниною в Полтаві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна