У ліцеї легендарного генерала “Сумрака” відкриють пам’ятник Богуну. Гроші дав Вакарчук

 

У вівторок, 6 грудня, відбулося урочисте закладання капсули майбутнього пам’ятника Іванові Богуну на території Київського військового ліцею, що носить його ім’я.

Як відомо, це колишнє Суворовське училище, і на території закладу стоїть пам’ятник російському полководцю Олександрові Суворову, при тому що його вулицю в цьому районі Києва вже перейменували.

Як повідомляє “Цензор.нет“, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України Ігор Гордійчук – легендарний “Сумрак”, який керує закладом після відновлення від важкого поранення – у своїй промові він звернув увагу на закладання капсули саме в річницю Збройних сил України.
Він висловив подяку музикантові Святославу Вакарчуку за допомогу у виділенні коштів на створення пам’ятника.

Проект статуї Івана Богуна для ліцею

Проект статуї Івана Богуна для ліцею

Нагадаємо, під час Параду Незалежності 24 серпня Гордійчуку, який рухається на милицях зі сторонньою підтримкою, було присвоєно звання генерал-майор; це був найемоційніший епізод параду.

Начальник ліцею Ігор Гордійчук "Сумрак" під час закладання капсули. Фото: МОУ

Начальник ліцею Ігор Гордійчук “Сумрак” під час закладання капсули. Фото: МОУ

Заступник начальника ліцею полковник Сергій Мотика наголосив на важливості встановлення пам’ятника Іванові Богуну – видатному військовому діячеві українського народу. Згадав полковник Мотига і випускників ліцею, які загинули на сході, захищаючи незалежність і суверенітет України.

Відбулося покладання квітів до меморіальних дощок героїв і вшанування їх пам’яті хвилиною мовчання.

Після закладання капсули отець Максим освятив історичне місце майбутнього пам’ятника. Церемонія закінчилася урочистим маршем.

Читайте також:
Ліцей Богуна очолив легендарний “Сумрак”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.