Джемілєв: Росія завезла до Криму шість ядерних боєголовок

 

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив в Європейському парламенті, що окупанти завезли до Криму ядерну зброю, а кримськотатарський народ витискають з півострова.

“За нашими даними, на півострів навіть завезли ядерне озброєння. Інформаційні служби Меджлісу мають дані: завезено шість ядерних боєголовок”, – цитує Джемілєва УНІАН.

Окупований Крим зараз “перетворено на військову базу”, каже Мустафа-ага.

“Згідно з інформацією нашої контррозвідки, там близько 70 тисяч військових, включаючи ФСБ, поліцію”, – розповів лідер кримських татар.

Джемілєв переконаний, що “військового шляху звільнення Криму” немає.

“Ми думаємо, що звільнення Криму можливе лише дипломатичним шляхом, шляхом тиску на агресора. Один із головних засобів – це жорсткі санкції. Як вам відомо, після окупації Радянським Союзом Афганістану було застосовано жорсткі санкції, що призвело до його розпаду.

Ми сподіваємося, що санкції, які застосовані до агресора, також призведуть до звільнення окупованих територій. Але я вважаю, що терміни звільнення повинні бути значно звужені, ніж після окупації Афганістану”, – деталізував він.

Крім того, Мустафа-ага повідомив, що зараз в окупований Крим повернулися часи Радянського Союзу.

“Окупанти ліквідували всі демократичні свободи, встановлено режим, подібний до радянського. Люди живуть у страху, процвітають доноси. До кримських татар особливе ставлення, тому що вони чітко сказали, що не сприймають окупації”, – підкреслив почесний лідер Меджлісу.

Джемілєв зазначив, що приблизно 95% репресій, які відбуваються на території окупованого півострова, припадають на кримських татар.

Він також нагадав, що в Криму таємно викрадають людей.

“У тому, що до цих викрадень мають стосунок каральні органи Російської Федерації, у нас немає ніякого сумніву, і ми маємо докази. Політика влади щодо корінного народу зведена до того, щоб зробити все можливе, щоб виштовхнути його за межі Криму, – наголосив він. – Одночасно з виштовхуванням кримськотатарського народу у великій кількості в Крим завозять росіян, що є військовим злочином”.

Разом із тим, за словами Джемілєва, він закликає співвітчизників “не залишати Крим, залишатися на батьківщині й чекати звільнення”.

Читайте також:
ФСБшники затримують на межі Криму татар, які виступали на концерті
“Поклик батьківщини” в Києві

Окупаційна влада в Криму затримала 21 татарина

Путін пропонував випустити сина Джемілєва ще в 2014 році в обмін на лояльність, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна