ФСБшники затримують на межі Криму татар, які виступали на концерті “Поклик батьківщини” в Києві

 

На адміністративній межі з окупованим Кримом співробітники ФСБ Росії затримують кримськотатарських артистів, які брали участь у гала-концерті “Vatan sesi” (“Поклик батьківщини”) в Києві. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “15 минут“.

“У вівторок, 29 листопада, під час перетину адміністративного кордону співробітники ФСБ РФ з невідомих причин затримують кримськотатарських артистів. Неповнолітніх дітей відпустили відразу, інших забрали на допит. Серед затриманих зараз – учасники групи Hip-Hop Qirim (Сейран Халілов, Ескендер Чаталов, Осман Джемалядінов), співачка Реана Таркова, а також матір неповнолітньої учасниці концерту Адиле Абсаїтової – Айше Абсаїтова”, – зазначено в повідомленні.

Крім артистів, ФСБшники затримали для допиту матір політв’язня у “справі 26 лютого” Мустафи Дегерменджі – Аліє Дегерменджі.

Зазначається, що 27 листопада в Києві пройшов кримськотатарський концерт “Vatan sesi”, в якому взяли участь кримськотатарські виконавці – як ті, що проживають у Києві, так і ті, хто приїхав для виступу з окупованого Криму.

Напередодні концерту багатьом кримськотатарським артистам, які перебувають у Криму, окупаційна влада погрожувала репресіями.

Читайте також:
Президент дасть звання Героя кримському татарину Аметову, який перший загинув за Україну
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна