Парламент Туреччини ратифікував закон про “Турецький потік” з Росії

 

Парламент Туреччини ухвалив закон про ратифікацію угоди з Росією за проектом будівництва газопроводу “Турецький потік”. Про це повідомляє російська агенція РІА “Новости”.

За ратифікацію документа проголосували 210 депутатів, сім виступили проти й шестеро утрималися.

Найближчим часом закон повинен підписати президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, після чого він буде опублікований в офіційному виданні Resmi gazete і набуде чинності.

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак заявив, що роботи з прокладання газопроводу “Турецький потік” стартують на початку 2017 року.

Нагадаємо, як писала “Новинарня“, Москва й Анкара 10 жовтня підписали міжурядову угоду, яка передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу по дну Чорного моря.

Перша нитка передбачена для постачань газу на турецький ринок, друга — для транзиту палива до Європи. Планується, що проект буде закінчений у грудні 2019 року.

Читайте також:
“Любі друзі”. Про що домовились Путін і Ердоган та яку тему вирішили уникати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна