Лавров досі розповідає, що “іхтамнєт”, а бойовики на Донбасі воюють трофейною українською зброєю

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і надалі стверджує, що Росія не вводила війська і не постачала зброю на Донбас. Про це він заявив в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera.

“Твердження щодо присутності російського важкого озброєння на південному сході України, яке вимагає виведення, – явно з галузі фантастики”, – сказав він.

Лавров стверджує, нібито війна на сході України ведеться зброєю, яка залишилася після розпаду СРСР.

Він знову повторив, що конфлікт припинитися тоді, коли Україна надасть Донбасу особливий статус, проведе там вибори й амністію бойовикам, а також конституційну реформу.

Як відомо, починаючи з літа 2014 року, Україна та міжнародні спостерігачі неодноразово оприлюднювали факти присутності регулярних підрозділів ЗС Росії на українському Донбасі.
Зокрема, міжнародне розслідування довело, що пасажирський “Боїнг” “Малайзійських авіаліній” було збито російським ЗРК “Бук”, перекинутим через кордон.
Українська розвідка регулярно повідомляє про постачання зброї з Росії бойовикам “ДНР/ЛНР” та передислокацію туди бойових частин ЗС РФ.

Читайте також:
На Донбасі присутні до 7,5 тис. російських військових, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна