60 учасників АТО проходять курси “За ветеранів до влади”. На черзі – Краматорськ

 

Уже протягом місяця в Києві діє проект “За ВДВ” (“Ветеранів до влади”), в рамках якого 60 учасників бойових дій за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID проходять навчання на правових, адміністративних, особисто-прикладних та культурно-освітніх курсах.
Окремо вивчають питання, пов’язані з євроінтеграцією та децентралізацією України. В рамках спеціального блоку підготовки студенти закріплять свої навички на практиці у Київській міській та обласних державних адміністраціях.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на ГО “Студена”, яка реалізує проект.

У наступному місяці “школа держслужбовця “За ВДВ” відкриється в Краматорську. Десятеро її студентів (із 20) пройдуть стажування в Донецькій обласній держадміністрації.

“Ми маємо багато прикладів більш успішної діяльності на державних посадах ветеранів-АТОвців, ніж пересічних чиновників. Ці люди є особливо вмотивовані та емоційно готові до боротьби за краще життя населення України…” – розповіла координаторка проекту “За ветеранів до влади” Оксана Іванців.

“Так, програма перекваліфікації та працевлаштування у місті Києві, на яку минулого року були виділені кошти, не працювала через байдужість виконавців, адже її треба було прописувати з нуля. Коли до справи взявся один вмотивований АТОвець – програма запрацювала. Лише за два місяці роботи Сергій Шиленко виробив Порядок використання коштів, прописав Положення про прийом документів та розробив схему оповіщення та збору громадської потреби”, – зазначила Іванців.

Учасники проекту зазначають, що скаржитись на чиновників у тилу – не кращий вибір сильної особистості.

“Ми самі повинні почати щось змінювати. Почати з себе. В окопі матюкаєш тих, хто сидить у Києві. Приїздиш і розумієш, що треба міняти саме тут і зараз. Треба розширювати світогляд, не закриватися в собі”, – каже “кіборг” Донецького аеропорту, а нині чиновник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Організатори зазначають, що Школа держслужбовця “За ВДВ” доступна і для вже діючих чиновників-ветеранів.

“Я повернувся разом із третьою хвилею мобілізованих, а тепер – завідувач сектору контролю Державної міграційної служби. Проект «За ветеранів до влади» надає можливість безкоштовно отримати знання, необхідні для ефективного і професійного управління. Я хочу підвищити свої професійні навички та оволодіти новими”, – прокоментував свою підготовку колишній коригувальник артилерії Юрій Пляс.

Читайте також:
Ярош став обличчям “ВДВ”. Ветеранів АТО готують до посад у владі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна