Дочка покійного президента Узбекистану померла від отруєння, – ЗМІ

 

Старша дочка першого президента Узбекистану Іслама Карімова Гульнара нібито померла 5 листопада. Про це з посиланням на співробітника Служби нацбезпеки Узбекистану повідомляє сайт “Центр-1”, який відстежує новини Центральної Азії й підтримується з Берліна Uzbekistan Press Freedom Group e.V.

За даними джерела, Гульнара була отруєна.

Офіційних коментарів від влади Узбекистану поки що не надходило.

Відомо, що Гульнара Карімова вже більше двох років веде непублічне життя, але її також розглядали як можливу наступницю Іслама Карімова на посаді президента Узбекистану після смерті батька.

За даними ЗМІ, екаунт Карімової у “Твіттері” в останні дні почав проявляти особливу активність, намагаючись переконати, що Гульнара жива. Однак є підстави вважати, що обліковим записом користуються інші особи.

Зокрема, в екаунті “Гульнара Карімова” почали з’являтися старі фото, які видаються за нові.

“Ті, хто стежив за епопеєю справжньої Гульнари, пам’ятають, що вони (фото) вже публікувалися на її сторінці у період з осені 2013 року по лютий 2014 року, як, наприклад, фото із синім манікюром і педикюром, і в той час лише підтверджувало її образ зіпсованої навіженої. А опубліковане вночі 22 листопада селфі з телефоном у руці, на якому відкрита сторінка Гульнари Карімової у “Твіттері”, ще більше наводить на думку, що, можливо, “узбецька принцеса” дійсно вже покинула цей світ”, – пише “Центр-1”.

Водночас головний редактор порталу “Фергана.ру”, експерт по Центральній Азії Данило Кислов заявив, що звістка про смерть Гульнари, швидше за все, є фейком і не відповідає дійсності.

На його думку, поширення подібної інформації про Карімову комусь може бути вигідним.

У свою чергу, російський політик, екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков вважає, що Карімова таки мертва. Як пише він на своїй сторінці у “Фейсбуці”, це “настільки схоже на правду, що важко не вірити”.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що президент Узбекистану Іслам Карімов помер після 26,5 років перебування при владі. 2 вересня про смерть Карімова повідомили офіційно.

Дострокові вибори президента Узбекистану призначені на 4 грудня. Головний претендент на перемогу – чинний прем’єр Шавкат Мірзійоєв.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна