В Узбекистані триденний траур. Карімов помер, – офіційно

 

Президент Узбекистану Іслам Карімов помер. Про це йдеться у спільній постанові Олій Мажлиса (парламенту) і кабінету міністрів Узбекистану.

Похорон президента відбудуться 3 вересня в Самарканді.

Крім того, повідомляється, що сформована державна комісія з організації похорону Карімова. Її головою призначено прем’єр-міністра Узбекистану Шавката Мірзіяєва. До складу комісії увійшли голова сенату Нігматулла Юлдашев, спікер законодавчої палати узбецького парламенту Нурдінжон Ісмаїлов, члени уряду, міністри, представники громадськості.

В Узбекистані з 3 вересня оголошено триденний траур.

Повідомлення про смерть президента підтвердила і його дочка Лола Карімова-Тілляева. “Він пішов від нас… Підбираю слова, і сама не вірю в це”, – написала вона на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Як писала Новинарня, 29 серпня агентство “Фергана”, посилаючись на власні джерела, повідомило про смерть незмінного президента Узбекистану Іслама Карімова.
За два дні до того у Карімова, який очолював країну протягом усіх 25 років з часу здобуття незалежності, стався крововилив у мозок.

Влада Узбекистану заперечувала інформацію про смерть. При цьому влада скасувала офіційні урочистості з нагоди Дня незалежності республіки, заплановані на 1 вересня.

31 серпня на сайті президента Узбекистану з’явилося привітання з Днем незалежності від імені Каримова, а вранці 2 вересня влада країни офіційно повідомила про “критичний стан” здоров’я їх лідера.

Читайте також:
У Самарканді готуються до похорону президента Узбекистану, – ЗМІ

26,5 років Карімова та інші “найтриваліші” президенти екс-СРСР. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна