Залізний трон Сходу “з уламків війни” продали на аукціоні для допомоги армії

 

“Залізний трон Сходу”, виготовлений учасниками АТО біля Донецького аеропорту з уламків снарядів та військової техніки і схожий на трон із серіалу “Гра престолів”, продано з аукціону. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ“.

За словами запорізького активіста Тараса Білки, організаторам аукціону надійшло більше 30 пропозицій. Придбав трон за 150 тис. грн. запорізький бізнесмен, який не побажав себе називати.

Підприємець має перерахувати кошти не організаторам аукціону, а спрямувати безпосередньо на придбання тепловізора та автомобіля для бійців на передовій.

“Сьогодні, ми вважаємо, для волонтерів і активістів не дуже добре працювати з готівкою. Тому ми домовилися з переможцем аукціону про те, що він не нам перерахує гроші, а забезпечить придбання на еквівалентну суму тепловізора й машини”, – пояснив волонтер.

Наразі трон уже доставлено в Запоріжжя й виставлено біля ОДА.

Як повідомляла “Новинарня“, інтернет-аукціон з продажу “Залізного трону Сходу” оголосили 14 листопада.

Про те, що учасники АТО за 4,5 км від Донецька спорудили з уламків військової техніки залізний трон за мотивами популярного серіалу “Гра престолів”, “Новинарня” інформувала в жовтні.

Волонтери не могли продати експонат, доки не було відзнято “головний мистецький проект”. На цьому троні читали вірші:

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна