У Києві провели флешмоб на підтримку незаконно ув’язнених у Криму та в Росії

 

На майдані Незалежності в Києві 19 листопада відбулася акція на підтримку незаконно ув’язнених у Криму та в Росії людей, осіб, чиї права порушено, та на знак солідарності з ними. Про це повідомили в Amnesty International Ukraine.

Люди зібралися на флешмоб біля Головпоштамту із жовтими парасольками “Міжнародної амністії”, щоб написати величезного листа зі словами підтримки на адресу людей, яких свого часу незаконно ув’язнили або викрали.

“Серед них Ервін Ібрагімов. Це, як пояснили організатори, кримський татарин, його викрали в тимчасово окупованому Криму 24 травня”, – розповів кореспондент телеканалу “112 Україна“.

 

Як зазначили в Amnesty International Ukraine, акцію провели з нагоди відкриття 10-го Марафону написання листів в Україні.

“В рамках цього заходу люди у всьому світі одночасно пишуть листи на захист осіб, чиї права порушені, та на знак солідарності з ними. Цьогоріч ювілейний Марафон розпочнеться акцією-флешмобом біля головного відділення пошти на майдані Незалежності – ми відкриємо 50 жовтих парасольок як символ надії і захисту, що несуть у собі листи Марафону”, – повідомили в AI.

Активісти закликали приєднатися до Марафону написання листів в Україні та залишити свої підписи під петиціями на підтримку героїв Марафону-2016.

Читайте також:
Окупаційна влада в Криму затримала 21 татарина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна