Саакашвілі каже, що автор плану “Шатун” – голова фракції БПП Гринів

 

Автором так званого “плану “Шатун” є український політтехнолог, лідер парламентської фракції БПП Ігор Гринів. Про це в ефірі програми “Перші про головне. Коментарі” на телеканалі ZIK заявив екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі.

За його словами, Гринів “вигадав “Шатун”, аби громадяни України не протестували проти корумпованої влади”.

“Представник президента у Верховній Раді, нардеп Ігор Гринів є мозковим центром групи, яка веде проти мене війну. Саме Гринів і вигадав так званий план “Шатун” – ніби Україна пливе у човні, а будь-хто незгодний із чинною політикою його розхитує… Немає ніяких “шатунів”. Є шатуни на Банковій, на Інститутській…” – заявив Саакашвілі.

Також він повторно заявив, що “Одесу віддали на відкуп злодіям та шахраям, і це провина президента Порошенка”.

“Я пішов, але в Одесі при владі лишились Ківалов, Труханов, який має російське громадянство, представники банди Ангерта, котрі у 90-ті роки викрадали людей та відрубували їм пальці. Вони повстали проти мене, коли я почав з ними боротись. Однак мене не підтримали на Банковій”, – зазначив Михеїл Саакашвілі.

Як відомо, у жовтні було оприлюднено матеріали сайту “Кіберхунта” з нібито документами із приватної пошти помічника президента РФ Владислава Суркова. Один із документів стосувався дестабілізації на Закарпатті, інший – нібито план “Шатун”, спрямований на дестабілізацію політичної ситуації в Україні від листопада 2016-го до березня 2017 року.
Багато політиків та експертів висловили сумнів в автентичності документа з “Шатуном”.
Однак 18 листопада голова СБУ Василь Грицак заявив, що план “Шатун” був підготовлений в Росії.
Також хакери оприлюднили численні матеріали з дампу пошти приймальні Суркова, зокрема й стосовно Донбасу, щодо яких немає сумніву в їх справжності.

Читайте також:
“План Шатун”: Росія планувала організацію дострокових виборів в Україні та загострення на фронті

У Раді побилися Бойко з Ляшком. Парубій пов’язав це із “планом Шатун”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна