У Раді побилися Бойко з Ляшком. Парубій пов’язав це із “планом Шатун”. ВІДЕО

 

Співголова фракції “Опозиційний блок” у Верховній Раді Юрій Бойко побився з лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком під час засідання погоджувальної ради парламенту, інформує “112 Україна“.

Причиною такої поведінки Бойка стали звинувачення з вуст лідера радикалів на адресу представників “Опоблоку”, які, за словами Ляшка, їздять до Росії “отримувати інструкції”.

“Бойко з Льовочкіним їздять по московських обкомах, інструкції отримують у Кремлі. Інші їздять по брюссельських обкомах. Коли в село до людей поїдете, коли до шахтарів, до металургів, а не ЦУ отримувати по закордонах? ЦУ треба отримувати від своїх. У мене запитання до СБУ: чому вони їздять по москвах і досі не в тюрмі?” – сказав Ляшко.

Після цих слів Бойко, який сидів поруч із лідером Радикальної партії, підвівся зі свого місця, схопив Ляшка за голову та завдав йому удару кулаком. Зав’язалася бійка, яку кинулися розбороняти інші нардепи.

Відео каналу “Рада”:

Перша сутичка – після 3:00, друга – після 4:45.

Власне, це була не обопільна бійка, а кілька ударів з боку Бойка в голову Ляшка.

Коли після першої сутички обстановка, на перший погляд, стабілізувалася, Ляшко продовжив свій виступ. Однак після його фрази “ці недобитки Януковича” лідер “Опозиційного блоку” знову схопився та вдарив колегу.

Спікер Ради Андрій Парубій зробив зауваження Бойку та пригрозив йому поставити питання про його поведінку на засіданні Регламентного комітету. Після цього співголова “Опоблоку” залишив залу, де проходило засідання погоджувальної ради.

Парубій після сутички Ляшка та Бойка заявив останньому, що час застосування сили в парламенті минув.

“Хочу попередити Юрія Бойка. Ви (Партія регіонів) вже проходили той час, коли ламали депутатам голови і калічили їх. Той час вже позаду. Я попереджаю вас, тут, на погоджувальній раді, кожен має право виступу і має право на репліку. Якщо ви собі дозволяєте подібну поведінку по відношенню до народних депутатів, я поставлю це питання на регламентний комітет і буду пропонувати виключити з засідання ВР. Той час, який передбачено. Той час залишився позаду, пане Юрію, коли ви могли з допомогою кастетів та стільчиків ламати депутатам голови. Я не допущу цього ні на погоджувальній раді, ні у ВР”, – сказав Андрій Парубій.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що сталося на засіданні Бойко заявив, що інцидент з Ляшком під час засідання погоджувальної ради Ради був, на його думку, адекватною реакцією на нападки на його політичну силу.

“Нічого не сталося”, – сказав Бойко.

Також глава “Опоблоку” заявив, що якщо “нападки” на його політсилу будуть продовжуватися, то це буде викликати адекватну реакцію”.

Юрій Бойко під час короткого брифінгу сказав, що просить вибачення  перед усіма, крім самого Ляшка.

У свою чергу Андрій Парубій пов’язав бійку в Раді з заявою СБУ про плани РФ із дестабілізації ситуації в Україні.

“Я хочу зробити повідомлення, щоб ми розуміли, що відбувається в залі. Нам минулого тижня СБУ повідомила про свідомий план дестабілізації ситуації в Україні, політичної дестабілізації. Не зумівши подолати наших воїнів на передовій, не зумівши протистояти нашій українській армії, план Путіна полягає в тому, щоб дестабілізувати ситуацію тут, всередині українського парламенту і в українській державі. Це, я переконаний, є замовленням ззовні, щоб послабити нашу державу”, – прокоментував спікер бійку на погоджувальній раді.

Варто зауважити, що Олег Ляшко у своїй промові також заявив, що “інші їздять по брюссельських обкомах”. Він кілька разів навмисно назвав посла ЄС в Україні Х’юга Мінгареллі – “Ботічеллі” – та заявив, що вони (Радикальна партія) поріжують його стружку, спресують і так відправлять у Європу.
Таким чином Ляшко відреагував на вимоги Євросоюзу скасувати український мораторій на вивіз лісу-кругляку.

Читайте також:
“План Шатун”: Росія планувала організацію дострокових виборів в Україні та загострення на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна