Президент утворив нові ВЦА в Золотому, Зайцевому і Катеринівці

 

Президент Петро Порошенко підписав “Про утворення військово-цивільних адміністрацій населених пунктів”. Згідно з документом, нові ВЦА утворюються в місті Золоте та селі Катеринівка Попаснянського району Луганської області та селищі Зайцеве Бахмутстького району Донецької області. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу глави держави.

Указ № 513/2016 про нові ВЦА в зоні АТО підписано 19 листопада 2016 року, документ набрав чинності з дня його опублікування.

Серед завдань новоутворених ВЦА визначено забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, участі у протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи.

Керівникові Антитерористичного центру при Службі безпеки України, головам Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій доручено здійснити, відповідно до закону України “Про військово- цивільні адміністрації”, заходи, пов’язані з утворенням ВЦА у зазначених населених пунктах.

ОНОВЛЕНО. Голова Донецької ОДА й ВЦА Павло Жебрівський прокоменутвав у соцмережі: “Подання про створення ВЦА в Зайцевому ми писали на ім’я президента виходячи із нагальної необхідності сформувати в селищі та навколишніх селах, які наближені до лінії розмежування, дієвого органу державної влади. Готуємо подання на адміністрацію Президента про призначення в Зайцеве голови ВЦА”.

Читайте також:
Райрада на передовій у Мар’їнці не проіснувала й півроку – президент знову ввів ВЦА

“Підвищена бойова”. Що відбувається на лінії розведення військ у районі Золоте

В районі Зайцеве-Майорськ через лінію розмежування щодня йде 200 вантажівок контрабанди, – Тука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна