Парубій запросив Вселенського патріарха відвідати Київ та визнати автокефалію Єдиної УПЦ

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у суботу, 19 листопада, у Стамбулі провів зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм, привітавши його з 25-літтям Патріаршого служіння та обговоривши перспективи автокефалії єдиної Української православної церкви.
Про це політик повідомив у “Фейсбуці”.

“Понад дві години ми детально говорили про перспективи утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви та надання їй томосу про автокефалію”, – зазначив Парубій.

“Я запросив Вселенського Патріарха відвідати Україну та виступити у стінах Верховної Ради України”, – додав спікер парламенту.

“Переконаний, що утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви – це єднання українського народу і запорука національної безпеки.
Зараз Господь дає нам унікальний історичний шанс – об’єднати Українську Православну Церкву – консолідувати народ”, – наголосив він.

Читайте також:
Опоблок закликав Вселенського патріарха не надавати автокефалію УПЦ,
а Новінський попередив про “Варфоломіївську ніч”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна