Меркель визнала, що при Трампі торговельної угоди ЄС зі США не буде

 

Угода про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP, зону вільної торгівлі) між Євросоюзом та США на даному етапі – після перемоги Дональда Трампа на виборах – не зможе бути укладена. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільної з Бараком Обамою прес-конференції в Берліні у четвер, 17 листопада.

“Я завжди докладала активних зусиль для укладення торговельної угоди зі США. Ми зробили значний прогрес під час переговорів, проте вони не будуть завершені зараз”, – зазначила Меркель.

При цьому глава уряду ФРН висловила сподівання, що “одного дня” сторони повернуться до переговорів щодо створення зони вільної торгівлі, передає “Німецька хвиля” з посиланням на AFP.

Німецька канцлерка подякувала Обамі за “сповнену довіри та дружню співпрацю” між двома країнами протягом восьми років його президентства.

Своєю чергою Барак Обама зазначив, що якби він був німцем, то підтримав би висунення Меркель на четвертий канцлерський термін. Також він вкотре зробив комплімент Меркель, зазначивши, що протягом його президентства вона була “чудовою партнеркою”.

Водночас Ангела Меркель вкотре відмовилася повідомити, чи висуватиме вона свою кандидатуру на ще один канцлерський термін, – вона відповість на це питання, коли настане належний час, передає dpa.

Нагадаємо, нещодавно було підписано угоду вільну торгівлю між ЄС та Канадою, яку вважали “пілотною” для укладання такого ж договору між Євросоюзом і США.

Читайте також:
Меркель учетверте висуватиметься на посаду канцлера ФРН, – джерело

Обама в Берліні поговорив про санкції проти РФ та збереження їх Трампом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна