Меркель учетверте висуватиметься на посаду канцлера ФРН

 

Ангела Меркель учетверте висуватиме свою кандидатуру на посаду канцлера Німеччини після парламентських виборів, які відбудуться в ФРН восени наступного року.
Про це заявив голова комітету Бундестагу із зовнішньої політики Норберт Реттген, який представляє партію Меркель Християнсько-демократичний союз.

“Вона висуватиметься кандидаткою у канцлери”, – заявив Реттген в ефірі телеканалу CNN.

За його словами, Ангела Меркель є “наріжним каменем політичного концепту Заходу” та поводиться як політик глобального рівня.

“Тому вона буде висуватись і поводитись як відповідальний лідер”, – зазначив Реттген, відповідаючи на запитання ведучого, який сказав, що ще невідомо, чи висуватиметься Меркель на четвертий термін.

На думку Реттґена, Меркель “цілком рішуча, має бажання та готова робити свій внесок в зміцнення міжнародного ліберального порядку”.

Як зазначає “Німецька хвиля“, за останніми соціологічними дослідженнями, 59% виборців Німеччини вважають, що було б добре, якби чинна канцлерка ФРН та лідерка ХДС Ангела Меркель знову обійняла цю посаду після виборів до Бундестагу.
Вибори відбудуться у вересні-жовтні 2017 року.

Як відомо, Анґела Доротея Меркель – перша жінка на посаді канцлера ФРН – народилася в 1954 році, зараз їй 62.
Посаду федерального канцлера Німеччини вона обіймає з 2005 року.

Читайте також:
Франція і Німеччина хочуть відкласти “безвіз” для України на період аж після своїх виборів

Кожен четвертий східний німець більше довіряє Путіну, ніж Меркель, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна