Рада закликала ЄС невідкладно надати Україні “безвіз”. “Опоблок” проти

 

Верховна Рада закликала Європейський парламент і Раду Європейського Союзу прийняти до кінця 2016 року рішення, необхідні для надання ЄС безвізового режиму для громадян України. За відповідну постанову в середу, 15 листопада, проголосував 261 депутат, інформує “Новинарня“.

“Верховна Рада України затвердила звернення та доручила голові Верховної Ради й Міністерству закордонних справ України невідкладно направити текст звернення до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу”, – йдеться у повідомленні прес-служби ВР.

Парламент оголосив, що Україна повністю виконала взяті на себе зобов’язання за планом дій з лібералізації ЄС візового режиму.

Як зазначає “Цензор. НЕТ“, “Опозиційний блок” не дав жодного голосу “за”. При цьому, під час обговорення проекту постанови депутати від “Опоблоку” засудили ухвалення такого рішення. “Опоблоківець” Олександр Долженков заявив, що таке звернення означає, що Україна “стоїть з простягнутою рукою”. Його колега Ігор Шурма сказав, що таке звернення принизливе, а в Європі Україну ніхто не чекає, і поки не закінчаться військові дії на Донбасі, ніхто Україні не дасть безвізовий режим.

В свою чергу перший віце-спікер Ірина Геращенко пообіцяла, що коли Україні дадуть “безвіз”, вона назве прізвища активістів і депутатів, які “бігали по посольствах європейських країн і просили не надавати Україні безвізовий режим”.

Читайте також:
Лідери парламентських фракцій звернулися до ЄС щодо “безвізу”

Єврокомісар розповів, коли будуть розглядати питання “безвізу” для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна