Луценко натякнув, що Регламентний комітет ВР не прийняв рішення по Новинському з “егоїстичних” міркувань

 

Регламентний комітет Верховної Ради відклав питання про зняття недоторканності з депутата від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського, який фігурує в кримінальній справі про незаконне позбавлення волі митрополита УПЦ МП Олександра (Драбинка).

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні в середу, 16 листопада.

Комітет одностайно підтримав пропозицію розглянути вказане питання на наступному засіданні.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що комітет, ухвалюючи таке рішення, намагається перекласти відповідальність на Генпрокуратуру.

“Вони не хочуть приймати рішення по суті так само, як це було у справі Клюєва, і придумують причини, як перекласти цю проблему на інший орган, щоб самому не приймати рішення”, – сказав він.

“Я їх питаю – так чи ні. Вони кажуть, дайте нам ще матеріали, точно знаючи, що закон забороняє нам давати їм ці матеріали. Вони бояться казати так, вони бояться казати ні, поки не зроблять так, щоб спихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене, або ти порушуєш КПК, або не отримаєш відповіді”, – сказав Луценко.

“Ну, видно, Афон – це таки висока гора”, – натякнув Луценко на фінансові можливості Новинського.

Відповідаючи на питання, чи вважає генпрокурор рішення комітету ВР “політичним”, Юрій Луценко сказав: “Ні, я думаю, це питання егоїстичне”.

Говорячи про свої подальші дії, генеральний прокурор зазначив: “Буду чекати (офіційного листа з ВР) і обов’язково дам їм законну відповідь”.

Читайте деталі справи:
ГПУ підготувала підозру Януковичу в “церковній справі”
та просить позбавити недоторканності Новинського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна