США слідом за ЄС запровадили санкції проти шести псевдодепутатів, обраних у Криму до Держдуми РФ

 

Сполучені Штати Америки слідом за ЄС запровадили санкції відносно шести так званих “депутатів” Державної думи РФ від анексованого Криму. Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

Санкції введено проти екс-заступника голови окупаційного уряду Криму Руслана Бальбека, а Костянтина Бахарєва, Дмитра Бєліка, Андрія Козенка, Світлани Савченко, Павла Шперова.

Згаданих осіб додано у санкційний список управління контролю за іноземними активами.

Т.зв. “перший віце-прем’єр” Михайло Шеремет та окупаційна прокурор Криму Наталія Поклонська, теж обрані до парламенту Росії 18 вересня на території Криму, були введені до санкційного списку раніше, зокрема Поклонська – ще 19 грудня 2014 року.
“Ці дії підтверджують прихильність США до пошуку дипломатичного розв’язання кризи в Україні, підтримуючи наші санкції щодо Росії, а також до подальшого узгодження дій США з інтересами наших міжнародних партнерів. Ці кроки також демонструють нашу незмінну прихильність політиці невизнання анексії Криму Росією і наш намір зберегти пов’язані з Кримом санкції, доки Росія не припинить окупацію півострова”, – ідеться в прес-релізі Мінфіну США.
“Сполучені Штати не визнають незаконні вибори до Державної думи РФ, які відбулися в Криму”, – сказано в повідомленні.

Європейський Союз ще 9 листопада додав згаданих псевдодепутатів до переліку осіб і компаній, щодо яких діють санкції у зв’язку з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Як відомо, 18 вересня відбулися чергові вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія та голосування відбувалися також на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року.
РФ вважає обраними до свого парламенту вісьмох кримчан.

8 вересня Верховна Рада ухвалила постанову, закликавши парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.
Прокуратура в Україні відкрила справу за фактом незаконих виборів на окупованій території Криму.

Читайте також:
ЄС не визнає російські вибори в Криму

МЗС України оприлюднило заяву з приводу російських виборів у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна