Протести 15 листопада: Аваков доручив рішуче припиняти провокації

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив правоохоронцям забезпечити мирний характер проведення масових акцій, але рішуче припиняти провокації. Про це він написав у понеділок, 14 листопада, в соцмережі.

Аваков наголошує, що акції повинні бути мирними, без зброї, а участь у них – добровільною.

“Я вимагаю від Нацполіції і Нацгвардії забезпечити мирний характер проведення будь-якої масової акції та безпеку як учасників, так і людей, що знаходяться поруч”, – зазначив глава МВС.

Він підкреслив, що правоохоронні органи України не є учасниками політичного процесу, а забезпечують право громадян на проведення мирних масових акцій.

“Але я наказую кожному співробітнику – приймати найжорсткіші заходи і припиняти спроби пронести або застосувати будь-яку зброю, спровокувати силове протистояння, створити небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції. Діяти швидко, рішуче і професійно”, – наголосив міністр.

“Провокатори і заколотники повинні бути затримані та ізольовані. А їх причетність, вину та міру покарання визначить суд. Наше завдання – забезпечення громадянських прав і безпеки кожної людини. За це стояв Майдан. Для цього ви отримуєте наказ виходити на вулиці”, – зазначив Арсен Аваков.

Раніше в СБУ заявили, що Росія готується провести в Україні в листопаді низку акцій із заворушеннями, щоб скомпрометувати Україну в очах європейської спільноти та завадити запровадженню безвізового режиму з Євросоюзом.

Національна поліція отримала 10 заявок на проведення акцій протесту у період з 15 до 22 листопада в Києві.

Силовики заявили, що 14 листопада Національна поліція та Національна гвардія переходять на посилений режим роботи у зв’язку із високою терористичною загрозою.

Також у Києві через підвищений рівень терористичної загрози поліція планує перекрити вулицю Хрещатик 15 листопада.

Читайте також:
“План Шатун”: Росія планувала організацію дострокових виборів в Україні та загострення на фронті

У Раді побилися Бойко з Ляшком. Парубій пов’язав це із “планом Шатун”. ВІДЕО

“Батьківщина” збирає протестні акції в Києві за гроші “Опоблоку”, – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна