На Донбасі бойовики знищили агрогосподарство та вбили місцевого жителя

 

У ніч з 11 на 12 листопада збройні формування ОРДО артилерійським та мінометним вогнем знищили агрогосподарство та вбили мирного жителя населеного пункту Тоненьке Донецької області, що знаходиться неподалік Авдіївки. В цьому населеному пункті ніколи не було позицій і підрозділів Збройних Сил України, інформує прес-служба штабу АТО.

“Нищівного ворожого удару зазнало господарство Восток–Агро. Збройні формування ОРДО обстріляли свиноферму цього господарства 12 залпами з мінометів калібру 82мм та 120мм. А також, здійснили 23 постріли з артилерії калібру 122мм, та 152мм. У результаті обстрілу з боку ОРДО загинув працівник господарства, який в той час знаходився на роботі, а ферма з сучасного підприємства перетворилась на руїни. Її було буквально стерто з обличчя землі”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, було пошкоджено газопровід, водогін, лінії електропередачі, автобус для перевезення працівників, трактор, вантажний та легковий автомобілі, сільськогосподарське обладнання та устаткування для догляду за тваринами. Повністю розбито чотири корпуси, розтрощено адміністративну будівлю, у якій знаходився охоронець підприємства, паркан навколо ферми та дорожнє полотно між корпусами. Загинуло понад двісті тварин та понад 50 тварин поранено.

Всі випадки порушення режиму припинення вогню, застосування артилерії та мінометів заборонених Мінськими угодами калібрів, загибель громадян України та руйнування аграрного комплексу були ретельно задокументовані представниками українського сторони СЦКК. Документи передано до спільної моніторингової місії ОБСЄ.

Читайте також:
Бойовики інтенсивно обстріляли позиції сил АТО

За день в АТО 27 обстрілів, по Кримському бив танк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна