Бійців 25-го батальйону змушують платити за ГАЗ-66, знищений артилерією “сепарів”

 

Юрій Касьянов
волонтер

(FB)

Війна влітає військовим в копієчку. За загублений в бою бронежилет – плати. За розбиту каску – плати. Скоро зобов’яжуть платити за свої ж підбиті танки і спалені противником “бехи”.

Ось уже за втрачений в бою ГАЗ-66 сьогодні за особистою вказівкою Муженка нарахували 105 тисяч. Ну, а що?.. Війни ж немає…

Сталося це на позиціях легендарного 25-го бату “Київська Русь”. У суботу пропав зв’язок з однією з рот. Зв’язківці підігнали на час радіостанцію Р-142 на базі “шишарика” ГАЗ-66. Машину поставили в укриття. Але ворожа батарея 120-мм мінометів її й там дістала – одна з мін розірвалася поруч, машину побило осколками, бійці контужені…

Щойно обстріл закінчився, машину вирішили витягнути в темряві в безпечне місце. Але не встигли, зламався тягач, а противник знову почав обстріл – тепер уже з ПТРК (протитанковий ракетний комплекс), 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів.
Били всю ніч. І до ранку таки добили злощасний “шишарік”. Машина згоріла. А в ній три рації й ноутбук.

Особисто начальник зв’язку АТО проводив розслідування і сьогодні підписав папери – бійці винні рідному військовому відомству 105 тисяч.

Про людей ніхто не запитав. Контузія, пробитий осколком ніс і гайморова пазуха не варті ні копійки.

Така війна. Ось думаю, Вікторові Миколайовичу [Муженку] просто зараз зателефонувати, чи о другій годині ночі?..

Читайте також:
Муженко зустрівся з волонтером, який закидав Генштабу 18-річних контрактників на передку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна