Російська співачка Kristina Si, яку видворили з України, 5 листопада мала виступати в київській “Арена сіті”

 

Державна прикордонна служба заборонила в’їзд в Україну на три роки російській співачці Крістіні Саркісян (виступає під псевдонімом Kristina Si).

Як інформує “Новинарня“, на 5 листопада було заплановано концерт 25-річної росіянки – уродженки Казахстану – в Києві, на сцені “Арена сіті”. Через кілька днів Крістіна Сі мала виступати також в Одесі (11 листопада, клуб Palladium).

Підставою для заборони на в’їзд став незаконний перетин Саркісян державного кордону України через недіючий пункт пропуску та її гастролі в окупованому Криму.

Як повідомила прес-служба ДПСУ, у неділю вранці, 6 листопада, в аеропорту “Бориспіль”, під час паспортного контролю пасажирів, які відлітали до Мінська, прикордонники перевірили інформацію про “можливе порушення громадянкою РФ Саркісян Крістіною Ельхановною законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через недіючі пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях”.

Держприкордонслужба встановила, що такі факти дійсно мали місце.

У зв’язку з цим, на підставі ст. 2042 КУпАП (порушення порядку в’їзду/виїзду на/з тимчасово окупованих територій (ТОТУ)) та ст. 13 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, відносно даної громадянки РФ було складено протокол про адміністративне порушення за ст.204-2 КУпАП та заборонено їй в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Громадянка РФ відмовилась від присутності в суді, про що написала заяву, та найближчим рейсом  залишить межі України, констатувала в ДПСУ.

Як уточнила у “Фейсбуці” перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, Саркісян “нещодавно, в серпні, зажигала-виступала у вкраденому Криму, куди незаконно приїхала з Москви, чим порушила українське законодавство”.

Як відомо, днями Геращенко вимагала від ДПСУ вжити заходів дня недопущення в Україну російських гастролерів з окупованого Криму.

kristina-si-kristina-sarkisyan-kontsert-v-kiyevi

Державна прикордонна служба України звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій, у разі запрошення на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, ТОТУ АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму”
і “спостерігачів з ОРДЛО”

Геращенко вимагає від уряду захистити кордон України від “лабухів”. Гройсман каже – без проблем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна