Декларація Авакова: авторське право на сценарій у вигляді рюкзаків та дорогоцінні колекції

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задекларував сценарій у вигляді рюкзаків, з газетними вирізками: “Печальна історія про депутата каплюнаізпартіїпростихблюдей, який разом бльовочкіним та столяровою, за російські гроші заробляв брехнею (вартість 1 млрд. рублів або 1 грн.).

Про це свідчать дані електронної декларації.

Авторське право Авакова

Крім того у міністра МВС задекларовано 200 тис. гривень вигляді у дорогоцінних металів 380 967 грн. на банківських рахунках,  265тис. грн. готівкою, 178000 доларів, 118000 євро та 2100 фунтів стерлінгів. Дружина Авакова задекларувала 275 тис.  доларів та 30 тис. євро.

Також дружина Авакова є кінцевим бенефіціарним власником ПАТ “Iнвестор”, ДП “Iнвестор Еліт Буд”, ДП “Дослідний центр медіатехнологій”, ПП “Органіка 2007”, ДП “Iнвестор охорона сервіс”, ТОВ “Вітер”, ПП “Карст-8”, ТОВ “Бедж”, ТОВ “Енергетичні машини”, ТОВ “Iнвестор-фонд”, ТОВ “Телекомпанія АТН”, ДП “Iнвестор Еліт Сервіс” та ТОВ “Видавничий будинок Iнвестор”.

Аваков задекларував 4 221 114 гривень доходу у вигляді дивідендів, отриманих від італійської фірми Avitalia S.R.L., а також 205 478 гривень доходу у вигляді дивідендів ТОВ “Трастова компанія Авакова” (в стадії ліквідації).

Також міністр задекларував цінні папери на суму 1 335 820 грн.

У графі цінне рухоме майно Аваков, серед іншого, вказав картини: Сергія Васильковського “Вечір на Донці” 24х36 19 століття, колекція картин художника Вачагана Наразяна – 11 картин, Pablo Picasso Litograph and Heliogravure, color, after painting, hand signed, гравюра німецького художника Карла Плюкебаума початок 20 ст. – “Та, що сидить на кріпосній стіні”, ікона на дошці “Миколай чудотворець” 16-17 ст., ікона на дошці “Мадонна” 48х54, автор Ал. Поступнов 1945 р.н. (Alex) 2007 р., ікона Казанської Божої Матері в срібному окладі в футнярі орієнтовно 18 ст., колекція картин, гравюр, естампів і літографій українських і невідомих художників 19 – 21 ст. ст. – 78 картин та ін; годинники: Rolex, Vacheron Constantin та Jaeger LeCoultre; колекцію мідних, бронзових, срібних і золотих монет 16-21 століть території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій 2 ст. до н.е. – 20 ст. н.е. у кількості 2652 монети; колекцію золотих монет країн Європи та Америки 18 – 21 ст.ст. – 24 монети; годинник камінний, ампір, з фігурними вставками і елементами з бронзи й чугуну 19 ст., годинник камінний в бронзовому художньому обрамленні 20 ст.; колекція українських поштових марок від моменту проголошення незалежності; колекція марок різних країн 1960 – 2000 р.р. щодо космічної та мистецької тематики, а також ювілейних марок і блоків СРСР; колекція вин виробництва Франції, Iталії, Німеччини, Австрії, України, Iспанії, США, Чилі у кількості 760 пляшок; італійські меблі, бібліотека книг, друкованих видань, журналів 18 – 21 ст. ст. близько 8 000 примірників; колекція срібних і золотих монет, виданих Національним банком України; колекція холодної зброї 19 – 20 ст. ст. – 7 одиниць.

Дружина Авакава серед рухомого майна вказала шубу жіночу з хутра соболя, шубу з хутра норки світлого кольору, шубу з хутра норки темного кольору, шубу з хутра каракуля, сумку Гермес, кольє з використанням діамантів з білого золота, золотий перстень з діамантом, золотий перстень з обрамленням коштовним камінням Graff, перстень, сережки та намисто з перлинами і дрібним коштовним камінням, чорний діамант 4.85 BLK DEA, підвіска, перстень з коштовним камінням голубого кольору з білого золота, намисто, сережки, перстень з коштовним камінням зеленого і білого кольору, діаманти без обрамлення білого кольору – 4 шт., підвіска з трьома діамантами білого кольору, комплект намист з білих і кольорових перлин та інші прикраси, стилізована ікона Спасителя з елементами емалі, дорогоцінних металів та напівдорогоцінного каміння рожевого і синього кольору, жіноча сумка: Chanel, Louis Vuitton; годинник жіночий Chanel.

Серед об’єктів нерухомості у Авакова є земельна ділянка (1200 м2 ) у Чугуївському районі, спільна з дружиною квартира в Харкові площею 657,90 м2 , також він має у власності квартиру в Чугуєві та Харкові.

Читайте також:
Холодницький анонсував терміни завершення слідства у справі “рюкзаків Авакова”

Читаючи е-декларації. Навіщо українському чиновнику дорогий швейцарський годинник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна