Читаючи е-декларації. Навіщо українському чиновнику дорогий швейцарський годинник

 

Олександр Леменов
експерт Реанімаційного пакету реформ

(FB)

Навіщо українському чиновнику дорогий швейцарський годинник?

Відповідь досить проста. Вона не пов’язана з інвестуванням, як декому здається. Це фантастична нісенітниця авторства не надто розумних людей.

Також дана життєва необхідність жодним чином не стосується конвертації отриманих злочинним шляхом доларів у рухоме, але не таке помітне, як автомобіль, майно.

Годинники – це квиток на вхід до певної касти людей.

Грубо кажучи, якщо у тебе на руці Oris або Longines за 2-3 тисячі доларів, ти вхожий у групу чиновників середнього штибу. Багато не вкрав, але, щоб здаватися вагомою особистістю, намагаєшся солідно виглядати.

Якщо завісити на зап’ястку Blancpain або Jaeger LeCoultre за двадцятку, то можеш претендувати на спілкування з міністрами і ключовими депутатами парламенту. Помірно солідний, не пихатий і маєш почуття свого стилю й дещицю важливості.

Але якщо з’явилася можливість заволодіти Breguet, Audemars Piguet, A.Lange und Sohne за пару сотень тисяч, ти став входити до топ-когорти. Уже не держслужбовець. Наполовину людина, наполовину Господь Бог.

По-перше, ти собі це можеш дозволити. По-друге, ти впевнений, що за це дивацтво нічого не буде.

Принаймні так було до недавнього часу. Сподіваюся, е-декларування все змінить на корені, а НАБУ цьому посприяє.

І ще, хотів би порадити чиновникам годинниковий лайфхак. Панове, купуйте Urwerk, в них вас не так швидко “спалять”. Адже вони досить дорогі, але не настільки популярні серед держслужбовців.

Як бонус – вас не назвуть ретроградами. Хоча сісти все одно доведеться.

* * *

Нагадаємо, 26 жовтня прем’єр-міністр Володимир Гройсман подав е-декларацію, вказавши зокрема у себе й дружини 12 дорогих годинників: Boucheron, Ulysse Nardin (2 шт.), Rolex (2шт.), Breguet (2 шт.), Girard-Perregaux (2 шт.), Parmigiani, Audemars Piguet, Ulysse Nardin.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна