НАБУ затримало екс-директора “Укрзалізничпостачу”, який завдав збитків на 20 млн.

 

Детективи НАБУ спільно з прокурорами  Спеціалізованої антикорупційної прокуратури сьогодні, 26 жовтня, затримали екс-директора держпідприємства “Укрзалізничпостач”. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Чоловіка підозрюють в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами та попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП “Укрзалізничпостач” було завдано збитків на суму понад 20 млн. грн.

Як відомо, ДП “Укрзалізничпостач” є філією ПАТ “Укрзалізниця”.

Справу кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах”).

Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

У НАБУ зазначають, що почали розслідування по держзакупівлям підприємства у січні 2016 року.
У липні було затримано службових осіб ПАТ “Укрзалізниця” та представників комерційних структур, на користь яких відбувалася держзакупівля.

У даному кримінальному провадженні шістьом особам повідомлено про підозру, обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, застави, домашнього арешту. Службових осіб відсторонено від займаних посад. Один із підозрюваних перебуває у розшуку.

Читайте також:
НАБУ перевірить інформацію про квартири Луценка, записані на бухгалтерку з села

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна