МЗС Угорщини викликало посла Росії через брехню Кисельова про “кольорову революцію”

 

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла Росії в Будапешті після зневажливих коментарів гендиректора державної агенції “Россия сегодня” Дмитра Кисельова про події 1956 року. Про це повідомляє портал HVG.hu.

“До МЗС Угорщини було викликано російського посла. На зустрічі йому дали чітко зрозуміти: Угорщина не потерпить від будь-кого зневаги до революції 1956 року і її героїв” – цитує видання заяву МЗС Угорщини.

Раніше опозиційна партія “Політика може бути іншою” (входить до Європейської партії зелених, одна з чотирьох партій, що потрапила до угорського парламенту в 2014 році) закликала угорське МЗС “почати свій день  з виклику російського посла”, інформує “Європравда”.

“МЗС Угорщини має тепер лише одне завдання: у будь-який спосіб висловлювати протест проти брехні російського телебачення. Неприйнятним є те, що державні медіа колишнього гнобителя брешуть про революцію 1956 року”, – йдеться у заяві партії.

У своїй програмі на російському телебаченні Дмитро Кисельов заявив, що події 1956 року в Угорщині “були першою кольоровою революцією, за якою стояли західні сили, зокрема США”.
У цій же передачі революцію назвали погромом і заявили, що під час подій 1956 року з тюрем були випущені тисячі нацистів.

Як відомо, Угорська революція 1956 року — повстання проти радянського диктату та комуністичного панування, придушене внаслідок прямого вторгнення радянських військ. Під час революції в Угорщині загинули 2652 угорських громадян, було поранено 19226.

Читайте також:
Хакнули пошту Кисельова. В 11 ГБ листів “паляться” українські колабораціоністи

Французи зняли скандальну передачу про брехню Кисельова. ВІДЕО

ЄС продовжив санкції проти Кисельова, Рогозіна і ще півтори сотні росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна