Меркель: Спершу – запуск виборів на Донбасі, потім – збройна місія ОБСЄ і контроль над кордоном

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Україна має отримати контроль над власним кордоном “в кінці процесу” врегулювання на Донбасі. Про це вона сказала на брифінгу після завершення переговорів у Берліні.

“Україна отримає остаточний контроль над власним кордоном тільки в кінці процесу, а до того ми маємо згоду, що спостерігачі ОБСЄ можуть рухатися вільно аж до кордону. Інколи це можливо, інколи проблематично, і російський президент це зазначив”, – сказала глава німецького уряду.

Також, за словами Меркель, питання про озброєну місію ОБСЄ слід порушити лише після запуску виборчого процесу в ОРДЛО.

“Коли буде існувати закон про вибори і готуватимуть процес місцевих виборів, тоді можна буде говорити і про озброєну місію ОБСЄ”, – цитує канцлерку “Українська правда”.

Як повідомляла “Новинарня“, ввечері 19 жовтня у Берліні понад чотири години тривали переговори нормандської четвірки – канцлера ФРН Ангели Меркель, президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка і РФ Володимира Путіна.
У ході зустрічі лідери країн домовилися розробити “дорожню карту”, яка стане основним документом з імплементації всіх Мінських угод.

Трактування домовленостей Ангелою Меркель дещо розходиться із заявами Петра Порошенка.

Читайте також:
“Нормандський формат” засвідчив, що справи в РФ кепські, – Ар’єв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна