Американці підтвердили перекидання Кремлем “Іскандерів” у Калінінградську область

 

В американській розвідці підтвердили, що Росія перекидає ракетний комплекс “Іскандер” у Калінінградську область, напівексклав між Литвою, Польщею й Балтійським морем. Про це агенції Reuters заявив представник розвідки США, підтверджуючи інформацію естонських ЗМІ.

Як передає УНІАН, він вважає, що причини, через які Москва перекидає комплекс, можуть бути “безневинними”.

“Вони (РФ) перекидали таку систему до Калінінграда у 2014 році для військових навчань. Це також може бути політичним жестом, демонстрацією сили, щоб показати невдоволення [діями] НАТО”, – зазначив представник американської розвідки.

Раніше естонські ЗМІ писали, що під виглядом логістичних навчань Балтійський флот РФ перекидає в Калінінградську область оперативно-тактичний ракетний комплекс “Іскандер”.

“Іскандер” – системи мобільних балістичних ракет, які прийшли на заміну радянським ракетам “Скад” (Р-17). Дві керовані ракети мають дальність до 500 км і можуть нести звичайні або ядерні боєголовки.

Читайте також:
Росія нарощує військову присутність в Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна