“Ветерани АТО” дали “Інтеру” три дні на демонтаж паркану

 

Правоохоронці не дали людям, які прийшли з пилами та сокирами під будівлю телеканалу “Інтер” на вулиці Дмитрівській у Києві, знести паркан на піжходах до споруди. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Водночас представник комунального підприємства КП “Київблагоустрій” оголосив учасникам акції, що огорожу встановлено незаконно й “Інтеру” наказано знести його протягом трьох днів.

Протестувальники, яких було близько півтора десятка, також пообіцяли, що повернуться за три дні.
За їх словами, вони представляють Всеукраїнську асоціацію ветеранів АТО.

Видання зазначає, що сутичок під телеканалом не відбувалося, правоохоронців було у кілька разів більше, ніж пікетувальників.

Як повідомлялося, 4 вересня мітингувальники підпалили шини під будівлею продакшену новин телеканалу “Інтер” на вул. Щусєва. Згодом пожежа спалахнула в самому приміщенні. Відомо про сімох потерпілих унаслідок події, зокрема журналістів.
Провадження відкрито за трьома статтями: хуліганство, умисне пошкодження майна та перешкоджання журналістській діяльності.
Пізніше пікет перемістився до офісу “Інтера” на вул. Дмитрівській. Після двох днів блокування роботи ЗМІ протестувальники пішли з-під будівлі. Вони пояснили, що дали керівництву п’ять днів на звільнення російського політтехнолога Ігоря Шувалова і припинення трансляції російських серіалів.
Тоді навколо будівлі було встановлено захисний будівельний паркан.

Днями суд зобов’язав СБУ порушити кримінальну справу у зв’язку з пожежею на “Інтері”.

Читайте також:
В СБУ пояснили, чому не можуть депортувати російського політтехнолога
каналу “Інтер”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна