В СБУ заявили, що голова так званого “парламенту ЛНР” їм не здавався і в Україні його немає

 

Голова так званого “парламенту ЛНР” Олексій Карякін не прибував до Служби безпеки України з повинною, і за останніми даними знаходиться за межами України. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у відповідь на запит DT.UA.

“Він до нас не звертався, і за нашою інформацією, в Україні його немає”, – підкреслила вона.

Раніше в Росії в рамках організованої ФСБ РФ чистки серед бойовиків, був затриманий один з ватажків “ЛНР” Олексій Карякін, який займав у квазідержаві посаду “голови парламенту”.

Після його затримання російські ЗМІ повідомили, що Карякін відрікся від “Новоросії” і здався Україні.

Напередодні, 4 жовтня, видання Washington Post писало, що проросійські терористи почали проводити широкомасштабні чистки у своїх лавах після інформації про те, що лідера так званої “ЛНР” Ігоря Плотницького нібито намагалися повалити.

Аналітики припускають, що криваві розправи серед бойовиків можуть призвести до інтенсифікації зіткнень на лінії фронту. Чистки можуть бути пов’язані з боротьбою за контроль над контрабандистськими каналами між Росією і Україною, які проходять через території, захоплені проросійськими терористами. Не виключено також, що це наслідок боротьби покровителів бойовиків у Москві, оскільки еліти з Кремля ведуть свої власні війни в Донбасі.

Читайте також:
Washington Post звітує про “зачистку” в лавах “ЛНР”

В СБУ запропонували “сепарам” альтернативу милу й мотузці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна