Радянські назви прикордонних пунктів декомунізовано, 11 присвоєно імена видатних українців

 

Держприкордонслужба змінила радянські назви прикордонних пунктів відповідно до закону про декомунізацію. Про це йдеться в повідомленні відомства.

“У Державній прикордонній службі України, на виконання указів Президента України, Уряду та у відповідності до Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, проводяться заходи щодо ліквідації символів комуністичного тоталітарного режиму”, – сказано в повідомленні.

Так, Котовський прикордонний загін перейменовано на Подільський, а відділ прикордонної служби “Іллічівськ” Одеського прикордонного загону – на  “Чорноморськ”.

Загалом в прикордонному відомстві налічується 34 іменні підрозділи, 11 з яких вже перейменовано  на честь видатних українських діячів та діячів новітнього часу в історії України. Серед них відділ прикордонної служби “Шалигіне” імені Петра Калнишевського, відділ прикордонної служби “Мігове” імені Українського козацтва, корабель морської охорони “Павло Державін” та інші.

Читайте також:
Аеропорт “Бориспіль”, всупереч голосуванню, не назвуть ім’ям Мазепи.
Міністерство дало пояснення

Московський проспект у Києві перейменували на Степана Бандери. Проспекту Шухевича поки не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна