Прокуратура Криму розслідує проведення Росією виборів на півострові

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження щодо проведення виборів до Державної Думи Російської Федерації на території анексованого півострову Крим. Про це повідомляє УНН.

“Такі дії свідчать про намагання легітимізувати АР Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту і фактично є продовженням дій по посяганню на територіальну цілісність та недоторканість України спрямованих на зміну меж її території”, — сказано у повідомленні.

За цим фактом прокуратурою Криму порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 КК України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Варто зазначити, що низка країн та міжнародних організацій висловити свою позицію щодо несприйняття результатів цих виборів в Криму. Про невизнання результатів в тій чи іншій формі заявили ПАРЄ, США, Естонія, Литва, Румунія, Швеція, Данія, Канада.

Читайте також:
Рада визнала нелегітимною Держдуму РФ нового скликання

Незаконні вибори до Держдуми РФ в Україні:
сутички біля дипустанов Росії. ХРОНІКА ПОДІЙ

“Єдина Росія” отримала конституційну більшість на виборах Держдуми РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна