За добу троє українських воїнів зазнали поранення. “Режим тиші” дотримується вибірково

 

За минулу добу, 14 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців зазнали поранення, жоден військовий не загинув. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

З його слів, двоє військових підірвалися на розтяжці в Станично-Луганському районі. Ще один зазнав поранення під час артилерійського обстрілу поблизу Авдіївки.

Речник зазначив, що з 00:00 і до цієї години, після оголошення “режиму припинення вогню”, бойовики здійснили шість провокативних обстрілів зі стрілецької зброї. Чотири обстріли сталися біля Авдіївки та по одному обстрілу – на Маріупольському та Луганському напрямках.

Також Мотузяник повідомив, що, за даними розвідки, минулої доби загинули двоє бойовиків та 11 зазнали поранення.

Як повідомляє Головне управління розвідки МОУ, встановлений режим припинення вогню може мати вибірковий характер з огляду на заздалегідь визначені “ліміти” на використання артилерійських боєприпасів для артилерійських підрозділів частин та з’єднань російських окупаційних військ.

Повідомляється, що на період з 15 по 23 вересня для артилерійських підрозділів окремих мотострілецьких бригад, “ліміт” використання боєприпасів встановлено на рівні 500 снарядів, з яких 300 – для 122-мм артилерійських систем.

Крім того, зафіксовано чергові факти перекидання боєприпасів, озброєння та військової техніки, а також пально-мастильних матеріалів з території Російської Федерації до наступних населених пунктів:

  • Іловайськ – п’ять вагонів з боєприпасами (200 тонн; два вагони з 82 та 120-мм мінами, два – зі 152-мм снарядами, один – зі 122-мм реактивними снарядами до РСЗВ “Град”);
  • Харцизьк – вісім платформ з військовою технікою (три – зі 122-мм РСЗВ “Град”, три – з БМП-2, дві – з танками Т-72);
  • Ровеньки – 12 цистерн з дизельним паливом (600 тонн);
  • Свердловськ – три вантажні автомобілі з боєприпасами (152-мм снаряди, 120-мм міни, ручні гранати, протипіхотні міни).

 

Читайте також:
Міністрів Німеччини та Франції у Краматорську зустріли мітингом

Вночі бойовики відкривали вогонь, незважаючи на заяви про “режим тиші”

За добув в АТО “сепари” 50 разів відкривали вогонь по наших захисниках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна