ВРЮ відмовилася звільняти суддю, який арештував побитого євромайданівця Гавриліва

 

Вища рада юстиції не звільнила за порушення присяги суддю Оболонського райсуду Києва Тараса Ліщука, який виносив рішення про арешт активіста Євромайдану. Про це повідомив голова ради Ігор Бенедисюк, передають “Українські новини”.

ВРЮ в четвер, 15 вересня, розглянула висновки дисциплінарної секції й тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції щодо судді Ліщука.

Зазначений суддя у січні 2014 року безпідставно арештував на два місяці побитого активіста Євромайдану, фотографа Мар’яна Гавриліва.

Вища рада юстиції майже рік не могла розглянути питання звільнення судді Ліщука, тому що він був мобілізований до лав Збройних сил.

Розглянувши це питання, ВРЮ відмовилася внести президентові подання на звільнення судді Лищука з посади. За звільнення проголосували сім членів ради, проти – вісім.

У серпні Вища рада юстиції також відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Оболонського районного суду Києва Олександра Луценка, який виносив рішення про позбавлення прав водія активістів Автомайдану.

Читайте також:
ВРЮ внесла подання на звільнення “судді Євромайдану” Волокітіної. На черзі – Царевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна