Генштаб назвав строки демобілізації 6-ї хвилі

 

Генеральний штаб Збройних сил України спланував демобілізацію військовослужбовців шостої черги у вересні-жовтні. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника головного управління персоналу – заступника начальника ГШ ЗСУ генерал-майор Володимир Талалай 13 вересня.

Як зазанчено в коментарі Талалася на сторінці Генштабу ЗСУ у “Фейсбуці”, нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час шостої черги (літо 2015 року).

“Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд президенту України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення шостої черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року”, – сказав генерал Талалай.

Таким чином, усі військовослужбовці, призвані по мобілізації, які не виявлять бажання залишитися у лавах ЗСУ, будуть звільнені встановленим порядком.

Наразі в органах військового управління та у військових частинах розробляють списки та плани-графіки звільнення особового складу.

“Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна”, – розповів керівник головного управління персоналу ГШ.

Звільнених у запас військовослужбовців зарахують до оперативного військового резерву першої черги, тобто знову можуть призвати.

Як відомо, з 2016 року демобілізованих кожної “хвилі” заміняють не новими мобілізованими, а військовослужбовцями за контрактом.

Читайте також:
Мобілізація: підготуватись резервістам першої черги

У Генштабі пояснили, чому мобілізованим “по грошах” вигідніше
укласти контракт без звільнення в запас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна