Мін’юст і Нацполіція будуть обмінюватись інформацією про рейдерів

 

Мін’юст і Нацполіція підписали меморандум про обмін інформацією про рейдерських захопленнях, інформує “112 Україна“.

Як повідомляється, це дасть можливість обом органам значно оперативніше реагувати на такі ситуації.

“Сьогоднішнє підписання меморандуму – це фіксація тих дій, які ми проводимо спільно протягом останніх двох місяців. Комісія Міністерства юстиції, яка працює у щоденному режимі за всіма фактами, де ми встановлюємо явні зловживання з боку або реєстраторів, або заявників, або так званих представників бізнесу, ми передаємо ці матеріали в Національну поліцію. Це єдиний правоохоронний орган, який з нами тісно співпрацює і фактично в автоматичному режимі обробляє наші звернення і порушує кримінальні провадження. Ми маємо дати нашим правоохоронцям жорсткий дієвий механізм у вигляді кримінальної відповідальності і можливості конфіскації майна у тих осіб, причетних до рейдерства”, – прокоментував глава Мін’юсту Павло Петренко.

Петренко запросив інші правоохоронні органи приєднається до цієї роботи.

“Я хочу звернутися до колег з інших правоохоронних органів, у ГПУ і НАБУ. Ми ще минулого тижня направили до них великий пакет документів по тим фактам, де були встановлені явні рейдерські схеми і зловживання з боку відповідних посадових осіб у сфері державної реєстрації. Приєднуйтесь до нашої спільної роботи з Нацполіцією, підписуйте з нами меморандум і давайте ми покажемо через реальні посадки та залучення до кримінальної відповідальності конкретних осіб з конкретними прізвищами”, – зазначив він.

“Я сподіваюся, що це буде дуже ефективно“, – заявила голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Читайте також:
У Мін’юсті розповіли про рекордну кількість позовів до Росії, поданих у Євросуд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна