Сьогодні біля Ради зібралися одразу декілька різних мітингів. ФОТО

 

Сьогодні вранці, у зв’язку з відкриттям пленарного засідання п’ятої сесії Верховної Ради 8 скликання, біля будівлі парламенту зібралися одразу декілька груп мітингувальників.

Так, через невиплату зарплати, біля будівлі парламенту зібралися волинські шахтарі, повідомив у “Фейсбуці” нардеп Ігор Гузь.

“Працівники нововолинської шахти №10 вимагають виплатити їм зарплату за останні три місяці. Кабмін зняв з фінансування кошти, які передбачили на добудову саме шахти №10. 50 мільйонів гривень перерахували для закриття боргів шахтарям цілої країни і парадокс у тому, що ці гроші виплатили всім, окрім самих шахтарів єдиної шахти, що будується в країні”, – йдеться у повідомленні.

Мітинг шахтарів. Фото: .facebook.com/igor.guz

Мітинг шахтарів. Фото: .facebook.com/igor.guz

Крім того, на площі Конституції зібралися вкладники банку “Михайлівський”. Вони чекають на приїзд Петра Порошенка та народних депутатів. Тримають плакати з написами “Михайлівці вам вірять”, “Гаранте, припиніть геноцид українського народу”, “Вимагаємо викриття Фонду гарантування”.

Мітинг обманутих вкладників. Фото: beztabu.net

Мітинг обманутих вкладників. Фото: beztabu.net

Також прийшли люди, які чекали на Надію Савченко. Проситимуть, щоб допомогла військовослужбовцям отримати житло, повідомляє Gazeta.ua.

Мітингувальники чекали на Савченко. Фото: Фото: beztabu.net

Мітингувальники чекали на Савченко. Фото: Фото: beztabu.net

Провели акцію і “чорнобильці” – вимагали ухвалення пенсійного законопроекту. Бо, за їхніми словами, ті, хто безпосередньо ліквідовував наслідки катастрофи, зараз отримують пенсію в рази меншу, ніж, власне, колишні ядерники.

Мітинг "чорнобильців". Фото: beztabu.net

Мітинг “чорнобильців”. Фото: beztabu.net

Також кілька десятків мітингувальників протестували проти законопроекту, який може обмежити мирні зібрання, повідомляє “Без табу“.

Мітинг проти обмеження зібрань. Фото: beztabu.net

Мітинг проти обмеження зібрань. Фото: beztabu.net

Читайте також:
Порошенко: вступ до НАТО – стратегічна мета України

Якби у 2014-му наша армія була така, як зараз, “зелені чоловічки” не сунулися б у Крим, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна