КНДР запустила одразу три балістичні ракети

 

Військові Північної Кореї випустили три балістичні ракети в напрямку Японського моря, заявляє міністерство оборони Південної Кореї, повідомляє “Радіо Свобода“.

Такі запуски ракет порушують резолюції Ради безпеки ООН.

За повідомленнями Сеула, випробування ракет сталося невдовзі після зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна з президентом Південної Кореї Пак Кин Хє. Сі застеріг Південну Корею від розміщення на своїй території американських систем протиповітряної оборони. Уряд у Сеулі каже, що ці системи призначені для захисту від північнокорейських ракетних атак.

Випробування, про яке повідомили 5 вересня, відбулося в останній день саміту “Групи двадцяти” в Китаї. Серед учасників саміту є багато світових лідерів, які підтримують міжнародну ізоляцію Північної Кореї через її програму створення ядерної зброї.

Читайте також:
Північна Корея знову запустила балістичну ракету

Північна Корея невдало запустила ще одну балістичну ракету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна