Північна Корея невдало запустила ще одну балістичну ракету

 

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що Північна Корея, як виглядає, провела ще один невдалий запуск балістичної ракети. Як повідомили військові, невдалий запуск відбувся біля порту Вонсан на сході КНДР, але жодних подробиць не надали.

Водночас південнокорейське інформаційне агентство Йонхап з посиланням на неназвані військові джерела повідомляє, що йдеться про ракету середньої дальності типу “Мусудан”, пише “ВВС-Україна“.

У квітні Північна Корея провела три невдалих запусків таких ракет. Пхеньяну ще жодного разу не вдалося провести успішні випробування “Мусудан”.

Резолюція ООН забороняє Північній Кореї використовувати будь-які балістичні ракети. Попри це, КНДР регулярно запускає ракети малої дальності в море зі свого східного узбережжя.

У січні Пхеньян заявив про успішне випробування водневої бомби. Це стало приводом для запровадження нових санкцій проти країни.

Читайте також:
Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна