Північна Корея знову запустила балістичну ракету

 

Північна Корея у середу, 22 червня, випробувала балістичну ракету середнього радіусу дії, яка є прямою загрозою американським військовим базам в Тихому океані. Про це повідомило міністерство оборони Південної Кореї, пише DW.

Перший запуск ракети “Мусудан” було здійснено зі східного узбережжя країни поблизу міста Вонсан близько 6:00, імовірно, з мобільної пускової установки. З цієї ж місцевості проводилися попередні випробування ракет середньої дальності. Ракета впала в Японське море, пролетівши над ним близько 150 кілометрів, зазначають південнокорейські військові.

За їхніми оцінками, це вже п’ятий за рахунком невдалий запуск ракети “Мусудан”, дальність польоту якої за задумом має складати понад три тисячі кілометрів. Тобто, ракета теоретично може досягти будь-якої частини території Японії чи військово-морської бази США на острові Гуам.

Читайте також:
Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна