У Росії блогера арештували за ловіння покемонів у церкві. ВІДЕО

 

Кіровський районний суд м. Єкатеринбург (РФ) ухвалив рішення заарештувати відеоблогера Руслана Соколовського, який ловив покемонів у храмі. Рішенням судді Крістіни Упорової Соколовському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Засідання суду відбулося в закритому режимі, рішення було оголошене без присутності преси.

Суд не взяв до уваги доводи адвоката, зокрема те, що на утриманні Соколовського знаходиться мати-інвалід, повідомляє “Знак“.

22-річний відеоблогер Руслан Соколовський показово грав у популярну гру Pokemon Go на своєму смартфоні в найбільшій православній церкві Єкатеринбурга – Храм-на-Крові, спорудженому на місці, де у 1918 році був розстріляний останній російський імператор Микола II та його сім’я.

Згодом Соколовський виклав цей сюжет на YouTube.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: нецензурна лексика!

Соколовський був затриманий 2 вересня після обшуку в нього вдома та допиту в слідчому комітеті.

Молодого чоловіка підозрюють у скоєнні злочинів за статтями 148 і 282 кримінального кодексу РФ (образа почуттів віруючих і розпалювання ворожнечі).

Руслан Соколовський у суді

Руслан Соколовський у суді

Відомо, що в інших відеозаписах він також критично й іронічно висловлювався про Російську православну церкву та клерикалізацію російського суспільства.

Підтримати Руслана Соколовського до суду в Єкатеринбурзі прийшли його прихильники, в основному підлітки.

Після того, як пристави провели заарештованого в поліцейську машину, натовп на вулиці почав скандувати “Свободу!”

Адвокат Станіслав Ільченко заявив журналістам, що вважає арешт надмірним запобіжним заходом, який буде використовуватись для тиску на його підзахисного.

Раніше Руслан Соколовський заявляв, що опублікував відео з ловінням покемонів в храмі як доказ того, що за цей вчинок його ніхто не каратиме.

Читайте також:
У Росії дали два роки колонії за репост українського журналіста про АТО

УПЦ МП змінює молитви для пропаганди “русского мира”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна